JIJ BENT BELANGRIJK

Een evenement van deze omvang is niet te realiseren zonder de medewerking van vrijwilligers. In totaal zijn er bijna 300 vrijwilligers actief om de Bikkelrun tot een groot succes te maken.Zonder vrijwilligers die zich voor een dag willen inzetten is er geen Bikkelrun.
Meer InformatieAanmelden

Rayon uitleg

Groen

Rayon Groen bevat de starthindernis voor het 8 en 12 km parcours. En de hindernissen op het eerste deel van het 12 km parcours. Het rayon bestaat uit hindernis 1 t/m 9. 8.15 uur – Je meldt je bij de kiosk. Hier staat het rayonhoofd op je te wachten. Hij/zij geeft je je tas met inhoud, brengt je naar de hindernis en geeft je de laatste instructies. Rond 15.00 uur zal de laatste loper langs komen.

Wit

Rayon Wit bevat hindernissen uit het 8 en 12 km parcours, waaronder de befaamde 11-stedenhindernis en de kraanhindernis over het water. Het rayon bestaat uit hindernis 10 t/m 18. 8.00 uur – Je meldt je bij de …………… Hier staat het rayonhoofd op je te wachten. Hij/zij geeft je je tas met inhoud, brengt je naar de hindernis en geeft je de laatste instructies. Rond 15.30 uur zal de laatste loper langs komen.

Blauw

Rayon Blauw is de noordzijde van het 8 en 12 km parcours. Het rayon bestaat uit hindernis 19 t/m 28. 9.00 uur – Je meldt je bij Casa Copini. Hier staat het rayonhoofd op je te wachten. Hij/zij geeft je je tas met inhoud, brengt je naar de hindernis en geeft je de laatste instructies. Rond 16.00 uur zal de laatste loper langs komen.

Geel

Rayon Geel is het laatste deel van het 5, 8 en 12 km parcours. Het rayon bestaat uit hindernis 28 t/m 34. 9.30 uur – Je meldt je bij de kiosk. Hier staat het rayonhoofd op je te wachten. Hij/zij geeft je je tas met inhoud, brengt je naar de hindernis en geeft je de laatste instructies. Rond 17.00 uur zal de laatste loper langs komen.

Grijs

Rayon Grijs is het zuidelijke deel van het 5,5 km parcours. Het rayon bestaat uit hindernis A t/m N. 8.00 uur – Je meldt je bij de …………… Hier staat het rayonhoofd op je te wachten. Hij/zij geeft je je tas met inhoud, brengt je naar de hindernis en geeft je de laatste instructies. Rond 15.30 uur zal de laatste loper langs komen.

Paars

Rayon Paars behoort tot het 5,5 km parcours. Het rayon bestaat uit hindernis O t/m W. 8.00 uur – Je meldt je bij de Midgetgolfbaan. Hier staat het rayonhoofd op je te wachten. Hij/zij geeft je je tas met inhoud, brengt je naar de hindernis en geeft je de laatste instructies. Rond 15.30 uur zal de laatste loper langs komen.

Roze (aanmelding)

Dit is de aanmelding (t-shirtsuitgave). Aanmelding en t-shirts uitgave; Je meldt je om 8.00 uur bij Rommy Oegema, de plaats volgt nog. De dag duurt tot 14.00 uur.

Verzorging

Je taak kan uit twee dingen bestaan:

1. Per duo zorg je ervoor dat de verschillende posten worden bevoorraad, zodat de lopers van energie kunnen worden voorzien. Je meldt je om … bij het juiste rayon waar je de post klaar maakt voor de renners.
2. Per duo ga je bij de vrijwilligers langs en zorg je voor hun innerlijke mens. Je meldt je dan om…. uur bij de kantine waar het rayonhoofd op je staat te wachten.

Verversing

Dit zijn de verversing en verzorgingsposten. Je kan op verschillende punten in het parcours ingezet worden. Meldplaats en tijd: Rayon Grijs – 5,5 km parcours – hindernis L, M – tijd volgt Rayon – Geel – Midgetgolfbaan – tijd volgt Rayon Wit – 11-steden hindernis – tijd volgt Rayon Blauw – Casa Copini – tijd volgt Rayon Geel- Kiosk- tijd volgt Hier staat het rayonhoofd op je te wachten. Hij/zij geeft je je tas met inhoud, brengt je naar je post en geeft je de laatste instructies.

Extra

Je geeft de organisatie de vrijheid om je in te zetten waar nodig. Lekker Flexibel dus.

Vrijwilligers 2019

JIJ BENT BELANGRIJK!

 

Een evenement van deze omvang is niet te realiseren zonder de medewerking van vrijwilligers. In totaal zijn er bijna 300 vrijwilligers actief om de Bikkelrun tot een groot succes te maken. Zonder vrijwilligers die zich voor een dag willen inzetten is er geen Bikkelrun.

Word dus deel van het BIKKEL team! Als lid van het gezellige team help je mee om het evenement op de dag zelf goed te laten verlopen. Denk hierbij aan het uitleg geven aan de deelnemers hoe ze de hindernissen moeten nemen, het beoordelen of deelnemers de hindernissen correct gedaan hebben, het regelen van het verkeer op cruciale punten, het in nemen van tassen en het bemannen van de verversingsposten.

Het is niet alleen het ondersteunen bij de activiteiten maar je krijgt er ook wat voor terug..
  • 1500 deelnemers zijn dankbaar voor en enthousiast over jouw ondersteuning als vrijwilliger!
  • Een heerlijke gevulde vrijwilligerstas met onder andere broodjes, drinken, appel, reepje, informatie, een leuk bedankje en een consumptiemuntje, die je op het start/finish terrein kunt verzilveren.
  • Een topervaring met deze snel groeiende survivalsport. Een geweldig groot evenement waar nog lang over wordt nagepraat met de enthousiaste organisatie, toeschouwers en deelnemers!
Wat is belangrijk om te weten?... Kom op de vrijwilligersavond

Hieronder vind je de uitleg van de verschillende rayons, waarvoor je je op kunt geven. Hier staat onder andere per rayon beschreven welk deel van het parcours het is, welke deelnemers hier langs komen, waar je je wanneer moet melden enz. Via het deelnemersformulier kun je je aanmelden. Geef je snel op, want de mooiste plekken zijn natuurlijk het eerst vol.

Op 30 september 2019 om 19:30  in Outdoorpark De Grote Wielen, Bûtlan (Copini)  vindt de vrijwilligersavond plaats waarop er duidelijkheid wordt gegeven over de taak die je zal uitvoeren, de tijd die je aanwezig moet zijn op de zondag enz. Je maakt dan ook al vast kennis met je rayonhoofd en de mensen met wie je gaat samenwerken. Er zal ook uitleg gegeven worden over wat er van je wordt verwacht onder het genot van koffie, thee en koek. Het is een gezellige avond waarbij je kennis met elkaar kan maken en ervaringen kan delen.

Je meldt je op de zondag van de Bikkel survivalrun als eerste bij de plek, zoals per rayon is aangegeven, vanuit daar word je naar je post gebracht en wordt er ter plekke de laatste informatie over de hindernis/plek gegeven. Nadat de bezemloper jouw post voorbij is en jou verteld heeft dat je de post mag verlaten, kun je naar het finishterrein gaan. Op het finish terrein lever je je hesje (als je deze ontvangen hebt) en de hinderniskaart weer in bij de vrijwilligersstand en hier ontvang je het Bikkel shirt en een consumptiebon.

Het evenement vindt plaats in en rondom de Groene Ster.

Tot slot:

De Bikkel survivalrun in Leeuwarden kan niet zonder vrijwilligers. Zij vormen het hart en de motor van de survival sport.

WE ZIEN JE GRAAG OP 6 OKTOBER!